Certan B 401

27 лв

Категория: .

Описание на продукта:

Биологичен ларвицид за борба и контрол върху разпространяването на восъчните молци (Galleria mellonella L.) заразяващи пчелните кошери.

Състав – концентриран разтвор на Bacillus thuringiensis

Предназначение –Безопасен и екологично чист продуктсъс 100% ефикасност срещу ларвите на восъчния молец (Galleria mellonella). Защитата е гарантирана за дълъг период от време. Изпълнявайки тази си функция, В 401 е безвреден както за човека, така и за медоносната пчела и нейните ларви, не оставя остатъци във восъка и меда. В 401 е 100% биологичен продукт, който не влияе на вкуса на меда и е безвреден за околната среда.

Подходящ е за биологично пчеларство, в съответствие с Регламент ЕИО No2092/91 и промяна на 24.06.1991.

Приложение – Използва се след медосбора, когато медните пити са складирани, преди заразяването им с восъчния молец. Защитата продължава докато се сложат питите за следващия сезон. Едно пръскане с помпичка осигурява 100% ефикасност срещу восъчния молец през следващия сезон. Може да се използва и за защита на примамки и празни кошери. Преди употреба оригиналната опаковка трябва да се разклати добре.

За третиране се използва 5% воден разтвор на В 401(1 част от препарата към 19 части вода),т.е. една опаковка от 120 мл се разрежда с 2280 мл. питейна вода. Получава се 2400мл. работен разтвор. Задължително е приготвянето на работния разтвор да става непосредствено преди третирането и да се използва до един ден след това.

За да се осигури добра защита около 15 мл. от работния разтвор се впръсква на квадратен дециметър на всяка от повърхностите на рамката. За да избегнете появата на плесен, оставете рамките на проветриво място преди да ги приберете.

Съхранява се при температура между 5º и 20ºС.

При съхранение в оригинална опаковка и в хладилни условия ( до 12ºС максимум), срок на годност-5г. При съхранение на температура максимум до 25º- 2 години.

Да се пази на места недостъпни за деца.
Да не се допуска контакт с очите и кожата. В случай на контакт, да се измие незабавно и обилно с вода.
Да не се яде, пие и пуши по време на третирането с препарата.
Да се използва само по предназначение.